Как да си поръчаме диван в 5 стъпки?

Изборът на диван за жилището е важен процес и изисква добро плануване, но пък предоставя едно наистина приятно изживяване – избор на модел диван и дамаска за вашата мека мебел, както и какви да бъдат функциите му – ще има ли ракла и ще се ползва ли за спане.

Затова ние ви предлагаме няколко много лесни стъпки, които да следвате за да запазите наистина приятното изживяване, а не да се сблъскате с трудностите, които могат да изкочат като подводни камъни в процеса на избор на диван за дома.

1. Изберете модела – тук е най-приятната част – диваните идват в различни разновидности – прави дивани, ъглови дивани, п-образни дивани – дивани с лежанка или табуретка, такива дивани който са удобни за спане с функция сън или такива без такава функция, за сметка не нещо друго.
2. Измерете пространството – това е най-отговорната задача, защото не искате дивана да не може да се събере или пък да дойде по-малък, от колкото си го представяте – и в двата случая ще останете разочаровани затова подходете старателно към тази задача.

Измерете дължината и ширината на пространството, което сте отредили за вашата мека мебел. Вземете под внимание всички подробности – прозорци в близост до мястото на дивана, радиатори или други предмети по стените, контакти, който евентуално ще закриете, неправилни форми по стените. Не забравяйте най-важното – дивана се ползва за почивка и е важно да гледа в посоката, където ще ви бъде най-приятно да седнете. Това обикновено са две неща – или гледка през прозореца… или гледката към модерния прозорец – телевизора.

Отбележете всичко на лист хартия и преминете към следващата стъпка

3. Разположение на дивана в пространството – това частта, в която ще трябва да прецените как точно ще стои дивана в отреденото му място – дали лежанката ще бъде от ляво или от дясно, ако дивана е ъглов. Ако ще са два прави дивана например, преценете къде ще сложите двойката и къде тройката диван. Ако ще се разпъва за спане, преценета дали ще имате мястото за разтягане.

4. Помислете за дамаските – цветовете и материите са двата най-важни елемента. При цветовете обикновено тук има две правила – сливане на дивана с обстановката или обратното – създаване на контраст посредством дивана спрямо обстановката. Разгледайте пространството и си представете как искате да изглежда то – дивана да бъде открояваща се част или по скоро нещо, което допълва картинката, която сте създали за вашата дневна. Това ще ви помогне много в избора на цвят.
Материите са другата основна тема при избора на мека мебел и тук изборът се дели отново на две основни части – естествена тъкан или синтетична тъкан. Отдавна мина времето на 100% естествена тъкан поради това, че тя колкото и да е природосъобразна и близка до корените ни, тя просто не може да предложи както качеството свързано с издръжливостта във времето на тъканта, така и разнообразието от цветове и текстури. Към момента единственият вариант за естествена тъкан е в комбинация със синтетична такава, като процента на естествения материал не надминава 20-30% за тези, които въпреки това държат на екологичността.

Синтетичните материали притежават много висока износоустойчивост и не са податливи на промяна като свиване или отпускане. Другото им добро свойство е, че не избеляват. Най-хубавото при синтетичните материали е, че изборът за цветове и текстури е много голям.

5. Изберете производител – тук вариантите са много и разнообразни. Отново ще разделим изборът на две за да можем да го направим по-лесен. Единият е да намерите модел диван от голям производител в голям магазин за мека мебел и обзавеждане. Тогава си гарантирате почти винаги мигновенна покупка за сметка на възможността да направите дивана си по-близък до вас и вашия вкус. Обикновено големите дистрибутори налагат доста ограничения до това, което виждате и в повечето случаи нищо повече. Другата алтернатива е да намерите производител, който би могъл да отговори на някои допълнителни изисквания относно избор на дамаска или възможност на избор на модули за дивана. Това обикновено изисква поръчка и отнема време, но пък е до голяма степен една крачка към това да имате точния диван. И в двата случая обаче се налага да направите някакъв компромис.

Тук обаче идваме ние, като семеен, бутиков производител от повече от 10 години на мека мебел и дивани по точен размер – без компромиси, следвайки всяко едно изискване на нашите клиенти. При нас вие ще можете да изберете всеки един детайл на вашият диван да бъде изпълнен по точно вашите указания и желания. Размерите ще бъдат точно такива, които вие желаете и вашето жилище може да приеме. Няма да ви ограничим в нищо.

Разгледайте нашият каталог с идеи или донесете вашата идея за диван и ние ще намерим начин да ви доставим дивана, който винаги сте си мечтали да имате. Всичко това на достъпна цена за такъв вид услуга.
Leave a Comment